Privacybeleid

Dresselberg vindt het belangrijk dat je vertrouwen hebt in ons bedrijf. Bescherming van jouw privacy staat daarom hoog in ons vaandel. We gaan zorgvuldig om met de persoonsgegevens van onze klanten, zakenpartners of andere personen, zowel bij het opslaan van de gegevens als bij de verwerking en de beveiliging. In deze privacyverklaring kun je lezen hoe wij dat doen, om welke gegevens het gaat en met welk doel we de gegevens bewaren en verwerken. De privacyverklaring heeft geen betrekking op het verwerken van persoonsgegevens van medewerkers binnen de context van hun dienstverband bij Dresselberg.

Wie verwerkt de gegevens?

Dresselberg B.V. is verwerkingsverantwoordelijke voor de persoonsgegevens. Dat betekent dat wij deze persoonsgegevens verwerken en verplicht zijn daar zorgvuldig mee om te gaan. Dresselberg B.V. neemt daarbij alle verplichtingen in acht die voortvloeien uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (verordening (EU) 2016 / 679) en andere Nederlandse privacywetten.

Contactgegevens

Dresselberg B.V.
Vispoort 3.04
8261CK Kampen
The Netherlands

Contactformulier klantenservice: klik hier

Ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 71446427

Wat zijn persoonsgegevens?

Als je onze websites www.dresselberg.com en/of www.dresselberg.nl gebruikt, deel je persoonsgegevens met ons of laat je ze achter. Denk bijvoorbeeld aan je naam, telefoonnummer, e-mailadres en IP-adres. Die gegevens worden bij ons bekend wanneer je bijvoorbeeld iets bestelt, je inschrijft voor een nieuwsbrief of wanneer je aangeeft dat je informatie wilt ontvangen over horloges of sieraden van Dresselberg. Het zijn persoonsgegevens omdat wij ze met jou als persoon in verband kunnen brengen.

Welke persoonsgegevens?

De persoonsgegevens die we van onze website kunnen verzamelen en verwerken, zijn:

  • Je naam, geboortedatum, gender, e-mail- en (factuur- en aflever-) adres van personen;
  • Bedrijfsnaam, inschrijfnummer kamer van koophandel en btw-nummer;
  • Betalingsinformatie;
  • Je (mobiele) telefoonnummer;
  • Welk(e) product(en) je hebt besteld;
  • Jouw correspondentie met Dresselberg;
 • Gedragsgegevens (online activiteiten, internetgebruik en de duur van uw sessie);
  • IP-adressen en tijdstempels.
  • Waarvoor gebruiken we persoonsgegevens?

We kunnen persoonsgegevens voor de volgende doelen gebruiken:

  • Om de bestellingen die je geplaatst hebt goed uit te voeren en te verwerken;
  • Om te beoordelen of we je accepteren als zakenpartner;
  • Om de kwaliteit en kwantiteit van de informatie over onze producten, (klanten)diensten en websites te analyseren en te verbeteren;
  • Om onze correspondentie over onder meer bezorgingen en terugbetalingen te verbeteren;
  • Om je te informeren over aanbiedingen en promotieacties
  • Om vragen die je ons hebt gesteld te beantwoorden;
  • Om je te informeren over nieuwe producten en diensten;
  • Om je een persoonlijke account te geven op onze website;
  • Om je de mogelijkheid te geven verbinding te maken met onze socialemedia-accounts;
  • Voor onderzoek naar de tevredenheid van klanten, zakenpartners of anderen;
  • Voor interne analyse met betrekking tot (klanten)onderzoeksdoeleinden.

Wettelijke verplichtingen

We zijn soms wettelijk verplicht gegevens te bewaren en te verwerken, bijvoorbeeld om te voldoen aan gerechtelijke uitspraken, overheidsverzoeken of toepasselijke wetgeving. Ook gebruiken we de gegevens om fraude, misbruik en onrechtmatig gebruik te voorkomen en op te sporen.

Wie kan jouw persoonsgegevens gebruiken?

Je persoonsgegevens kunnen worden overgedragen en worden gedeeld met bedrijven die voor Dresselberg B.V.  werken. Dit is nodig om een volledig overzicht hebben van jouw gegevens binnen Dresselberg en voor administratieve doeleinden. Verder kunnen we je persoonsgegevens delen met externe dienstverleners die persoonsgegevens namens Dresselberg B.V. verwerken, bijvoorbeeld voor het verwerken van creditcards en betalingen, voor verzendings- en afleveringsdoeleinden, voor het beheren en onderhouden van onze gegevens, het verspreiden van e-mails, voor onderzoeks- en analysedoeleinden, het beheren van merk- en productpromoties en voor het toepassen van bepaalde diensten en kenmerken.

Browsersessies en IP-adres

Een IP-adres is een nummer dat automatisch wordt toegekend aan je computer tijdens een browsersessie. We gebruiken het IP-adres van de bezoekers aan onze websites om te analyseren hoe onze websites worden gebruikt en wat er verbeterd kan worden.

Toestemming voor cookies en javascript

Dresselberg B.V. maakt gebruik van verschillende soorten cookies op onze website. Een cookie is een tekstbestandje dat op jouw computer wordt geplaatst wanneer je een website bezoekt. In dit tekstbestand wordt informatie opgeslagen, die door de website of door derde partijen gelezen kan worden bij een later bezoek. Volgens Europese wetgeving moet je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Je kunt onze cookies op twee manieren accepteren: door de cookiemelding die je bij je eerste bezoek ziet te sluiten of door verder te gaan op onze website. Een javascript is een programma dat wordt geplaatst op de randapparatuur van de gebruiker en dat door die apparatuur wordt uitgevoerd. Wanneer dit programma wordt uitgevoerd kan Dresselberg jouw locatie vaststellen en zien welke handelingen je verricht. Hierdoor krijgen we meer inzicht in het gedrag van onze bezoekers. Cookies en javascript verwijderen of uitschakelen

Javascript en cookies kun je uitschakelen.

Houd er wel rekening mee dat onze website in dat geval niet optimaal werkt. Methoden voor het uitschakelen of verwijderen van cookies vind je hieronder:

Cookies blokkeren

Als je niet wilt dat wij cookies gebruiken, kun je die gemakkelijk blokkeren. Je kunt ook je meldingen inschakelen zodat je weet wanneer er cookies worden gebruikt. Hiervoor moet je de relevante instellingen van je browser aanpassen.

Welke cookies gebruiken wij?

De cookies die Dresselberg gebruikt, kunnen in verschillende categorieën worden ondergebracht:

  1. Functionele cookies
: Deze cookies zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken. Ze zorgen er onder meer voor dat informatie van de ene pagina wordt overgedragen naar de volgende pagina. Daardoor hoef je bijvoorbeeld niet steeds weer dezelfde informatie in te vullen. Ook worden bepaalde voorkeuren die je hebt aangegeven voor het gebruik van de website (zoals taalinstellingen), opgeslagen. Voor het gebruik van functionele cookies hoef je niet eerst toestemming te geven.
  2. Analytische cookies: 
Deze cookies zijn nodig om te bepalen hoe onze bezoekers onze website gebruiken en om onze websites zo goed mogelijk af te stemmen op hun wensen. We gebruiken Mouseflow, Google Analytics en Dynamic Yield. Mouseflow houdt bij waar je klikt op onze websites. Met die gegevens kunnen we deze pagina’s optimaliseren en de meest relevante informatie op de beste plekken tonen. Met Google Analytics analyseren we hoe je onze website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Die informatie maakt het ons mogelijk om onze website te verbeteren. Elke verandering aan onze websites testen we eerst. Voor meer details over de cookies die deze partijen plaatsen en de gegevens die daarmee kunnen worden verzameld, verwijzen we naar de verklaringen van deze partijen. Voor het gebruik van deze cookies hoef je geen toestemming te geven.
  3. Marketingcookies: 
Met Google Analytics-, Adwords-, YouTube- en Adroll-cookies kunnen we nagaan hoe je onze website gebruikt. Met die informatie kunnen wij je helpen om het product te kiezen dat het beste bij je past. Ook kunnen we je tijdens remarketingcampagnes aanbiedingen voor producten tonen waarin je mogelijk geïnteresseerd bent. We gebruiken cookies op Facebook en Instagram om te zien welke producten je bekijkt. Door die informatie kunnen wij je relevante advertenties op Facebook en Instagram tonen. Voor meer details over de cookies die deze partijen plaatsen en de gegevens die daarmee kunnen worden verzameld, verwijzen we naar de verklaringen van deze partijen. Voor het gebruik van deze cookies is je toestemming vereist: Google, Facebook, Instagram en Adroll.
  4. Sociale media (plugin-)cookies: Je kunt de content op onze website met sociale media partijen delen door de relevante knoppen te gebruiken. Voor meer informatie over de cookies die deze sociale media partijen plaatsen wanneer je op die knoppen drukt, verwijzen we naar de verklaringen van deze partijen. Voor het gebruik van deze cookies is bovendien jouw toestemming vereist: Facebook, Instagram en Pinterest.

Wijzigingen van het cookiebeleid

Van tijd tot tijd brengen wij wijzigingen aan in ons cookiebeleid, bijvoorbeeld omdat de website of de regelgeving voor cookies gewijzigd is. Voor het wijzigen van ons cookiebeleid hebben we jouw toestemming niet nodig. Wijzigingen worden onmiddellijk van kracht na publicatie op de website. Als je op de hoogte wilt blijven van de wijzigingen, adviseren we je dan ook om de informatie over ons cookiebeleid regelmatig te lezen. Je kunt dan als je dat wilt je instellingen veranderen. Wanneer je gebruik blijft maken van deze website, ga je akkoord met alle wijzigingen in het cookiebeleid.

Intrekken toestemming en toegang, corrigeren en verwijderen van persoonsgegevens

Als je ons toestemming hebt gegeven om jouw persoonsgegevens te gebruiken, kun je die toestemming ook weer intrekken. Verder heb je altijd het recht op toegang tot jouw persoonsgegevens die we opslaan en verwerken. Ook kun je deze persoonsgegevens laten verwijderen als je dat wilt. Zijn de persoonsgegevens die we van jou hebben onjuist, dan kun je ons helpen om die te corrigeren. Als je je persoonsgegevens die we opslaan en/of verwerken wilt inzien, corrigeren en/ of verwijderen, stuur dan een bericht via het contactformulier op onze sites.

Uitschrijven

Als je niet langer informatie van Dresselberg wilt ontvangen, kun je je daarvoor afmelden door de instructies voor uitschrijven op te volgen die in al onze marketing-e-mails staan vermeld.

Beveiliging en beheer van jouw persoonsgegevens

Om de veiligheid van je persoonsgegevens te waarborgen, gebruiken we diverse beveiligingsmaatregelen, inclusief encryptie voor accountwachtwoorden en authenticatietools.

Wie­?

Wij bewaren persoonsgegevens achter beveiligde netwerken en ze zijn alleen toegankelijk voor een beperkt aantal personen met speciale toegangsrechten tot deze systemen.

Waar?

De persoonsgegevens van klanten, die we verzamelen of genereren en verwerken binnen de context van onze website, worden in Nederland opgeslagen.

Hoe lang?

Je persoonsgegevens worden door ons bewaard voor zolang als wij denken dat het noodzakelijk is, maar niet langer dan vijf jaar, tenzij wetgeving ons tot een andere bewaartermijn verplicht. Ook informatie met betrekking tot statistische doeleinden, kunnen we langer dan 5 jaar bewaren.

Autoriteit persoonsgegevens

Heb je klachten over het verwerken van jouw persoonsgegevens, neem dan contact met ons op. Of dien een klacht in bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je van mening bent dat wij niet voldoen aan de privacywetgeving.

Aanpassingen van deze privacyverklaring

Het soort persoonsgegevens en de doeleinden waarvoor we deze persoonsgegevens nodig hebben, kunnen altijd veranderen. Daarom behouden we ons het recht voor om onze privacyverklaring altijd te kunnen wijzigen. De meest actuele versie van onze privacyverklaring vind je op onze website. Heb je nog vragen over onze privacyverklaring, stuur dan een bericht via het contactformulier op onze sites.

Beveiligingsdisclaimer

Als je ons informatie stuurt via internet, kunnen we de beveiliging daarvan niet garanderen zolang de informatie nog onderweg is. Het verzenden van informatie is dan ook voor eigen risico. Wat wij wel doen is de persoonsgegevens die bij ons binnengekomen zijn, beveiligen en zorgen voor een betrouwbare en veilige omgeving voor het gebruik van je persoonsgegevens. Als je gebruikmaakt van een gedeelde computer of van een computer in een openbare ruimte, adviseren wij je om je browser af te sluiten als je jouw gebruikerssessie hebt afgerond. Zo zorg je ervoor dat anderen geen toegang hebben tot jouw persoonsgegevens.

Deze privacyverklaring is voor het laatst herzien op 1 juni 2019.